Vejledning til spørgeskemaer i gruppen Danmarks Transkønnede.

Som udgangspunkt skal teksten til introduktionsindlægget om spørgeskemaet sendes til undertegnede. Teksten vil så blive delt i gruppen så snart den og spørgeskemaet er godkendt af undertegnede. Derudover skal sendes et redigerbart tekstdokument(.doc,.docx eller .ODT) indeholdende spørgsmål og svarmuligheder i punktform. Undertegnede vil så foretage en gennemgang/korrektur af spørgsmålene. Altsammen gøres for at du/I får de bedste svar.

Vejledning til teksten i introduktionsindlægget

Husk en grundig introduktion af spørgeskemaet. Skriv lidt om dig/jer selv og baggrunden for spørgeskemaet. Dem der svarer, giver meget af sig selv, og vil også sætte pris på at der bliver givet lidt den anden vej også. Det er med til at skabe et tillidsforhold og viser også hvor seriøst du/I går til opgaven.

 • Nævn uddannelsen(inkl. klassetrin/studieretning), mediet eller organisationen, som du/I er aktiv på/i.
 • Skriv lidt om emnet for den opgave som du/I skal bruge svarene til.
 • Skriv lidt om hvad du/I håber på at kunne bruge svarene til.
 • Skriv lidt om anonymitet ift. spørgeskemaet. En del af dem, som har adgang til at besvare, vil have meget fokus på at man ikke kan finde vej til deres identitet, når de svarer. Så det er vigtig at have fokus på at informere om dette. Vis at du/I har styr på hvordan anonymiteten beskyttes af den online tjeneste som du/I bruger til spørgeskemaet.
 • Nævn tidspunktet der er deadline for at svare på spørgeskemaet. Sørg derigennem for at ingen frygter at spilde sin tid på et spørgeskema som allerede er afsluttet.
 • Skriv lidt om muligheden for at deltagerne kan få del i det endelige produkt eller blot resultatet af besvarelserne. Vi elsker når dem vi hjælpe også giver noget konkret tilbage igen. Det er dog ikke noget krav.
 • Nævn de muligheder man har for at kontakte jer vedr. spørgeskemaet. Som udgangspunkt nævn en e-mail-adresse, men også gerne et link til en personlig Facebook-profil.
 • Nævn dit/jeres navn(e) eller blot fornavn(e).

Vejledning til selve spørgeskemaet

 • Hvis du/I føler at det er svært at formulere teksten til spørgsmålene, så du/I undgår at træde nogle af os over tæerne, så kan linket her være en hjælp til formulere nogle inkluderende spørgsmål. Lad det dog ikke begrænse dig/jer for meget. Det må ikke stå i vejen for at du/I overhovedet tør stille spørgsmålene. Blot vis at du/I har tænkt lidt over hvordan du/I taler til målgruppen:
  https://killjoy.dk/da/Vidensbank/10-hurtige

Og så tak for at du/I viser interesse for emnet Transkønnede. Spørg endelig hvis du/I er i tvivl om noget af ovenstående.

Maya Kathrine Andersen

(Admin. og medstifter af gruppen Danmarks Transkønnede)

Facebook: https://www.facebook.com/maya.kathrine.andersen
E-mail: m.andersen.post@gmail.com